fredag 9. oktober 2009

Flom i vårt nye hjemland


De siste dagene har de sørvestlige delene av Nepal vært preget av sterk flom, hvor over 40 personer er omkomne, og flere tusen mennesker er blitt husløse. I Norge hører man til stadighet om katastrofene gjennom medier, men det er som regel noe som ligger så altfor fjernt fra en selv og tilhører nesten en annen verden.
Denne gangen er det for meg og min meddelegat Camilla noe som skjer nesten på hjemmebane. Vi er plassert i Lalitpur, som riktignok er et godt stykke ifra flomområdene, men var i går med på en briefing ifra Røde Kors disaster department på hovedkontoret.
De kunne si at Røde Kors har i distriktene som er rammet nå mobilisert sine frivillige, som er med på blant annet å gi førstehjelp, dra inn folk med livbøyler, og forberedt nødhjelpspakker til ofrene.  Likevel er det problemer med å nå mange av ofrene og økt helikopterassistanse er derfor nødvendig.
Foto: Briefing om hvilke områder flommen har truffet hardest.


Disaster department nevnte også de langvarige effektene som Nepalske Røde Kors må kunne komme til å forberede seg på. Blant annet er det såpass mye kveg og jordbruk som er blitt ødelagt av de kraftige regnskyllene at det kan komme til å bli sult i området. Nå er perioden for innhøsting, og mange som driver med jordbruk står i år uten noe grunnlag for verken inntekt eller mat.
I og med at jeg og Camilla er delegater som er tilknyttet Lalitpur distriktet og på ingen måte er profesjonelt hjelpepersonale i krisesituasjoner kommer ikke vårt arbeid videre til å være knyttet mye til flommen, men vi ble likevel oppfordret til å legge ut en appell på våre blogger.
Dersom du har lyst til å lese mer om flommen kan du gå på Røde Kors sine hjemmesider (se menyen til høyre), eller dersom du ønsker å gi et bidrag til Røde Kors sitt arbeid i krisesituasjoner kan du klikke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar